Wednesday, 11 July 2012

Sample Hiasan Pada Biskut Raya

huhuhu ! dengar bunyi tajok macam excited sangat dah nak raya...
(puasa pon belom..hhe)
tadi aku gi jumpa pakcik google,nak godek image hiasan untuk cookies ..
tak lame lagi kan nak posa,tup,tup dah raya dahh..hehe
ari tu adek aku cakap,biskut cantek ke tak..same ajew rase die..=,=
macam mnyinder aku la plak..hhe
ntah2 dya nak cakap yg cookies aku buat takde yg sedap...hhe
anyway,hobi aku nehh mmg suka nak buat kek or cookies..baking2 lorhh..hhu
(tp cake tu tak laa sangat..)
raya taun lpas paling best sbab mamy aku spoting bagi aku pluang lpaskan aku baking sendiri2 n dya xbeli cookies cantek2 dari kedai lagi dahh,
sbab anak dya pon dah pandai hias biskut cantek2..ngehehehe
*banggaaaaa*...hhu
tp yg sedehnye,aku tak tepiker langsung nak ambek gambaa cookies yg aku buat raya taun lpas..,,hhu
tak dapat la nak share kat belog ke-cute-tan cookies2 yg dah kna lahap tu...hha
anyway,taun nehh,,wlwpon bzy kuliah memanjang time bulan posa,
aku xpeduli! hujung minggu tu akan aku guna sehabis mungkin nak buat cookies raya cantek2 lagi...tp,yg aku sedehh..salunya,klw cookies yg cantek2 aku buat,raya pertama dah abis dahh...
pastu,kengkawan yg datang rumah raya kedua,tak sempat nak kasi dorang merasa cookies cecantek yg kite buat...hhe
Sedap ke tak,org bantai ajew sbab tertarik dengan hiasan tu je sebenarnya...huhu
kdg2 aku sendiri lom makan cookies yg aku buat tu sbab terlalu syokk sangat ber-baking..hhu
tp,aku happy gak sbab cookies yg aku buat sangat laku ! klw aku jual,aku asa,lam sehari aku boley buat duit berpuloh..$.$ *berangannn*
mmg itu plan aku,tp disebabkan ramadhan taun nehh busy ngan klas...so,xpe je lahh..
laen kali aje lahh..hhe
so kat bawah ni,gambaa2 yg aku godek tu tadi,..
plan nak buat cookies mcm yg kat gambaa2 bawah nehh raya taun nehh,
tp cookies laen resepi lha.,..huhu
hope raya taun nehh lebih meriahh ...^^






cantek tak? klw rajin,kowang pon boleh buat ..
nanti2 aku upload gambaa hasil cookies yg aku buat,
yg original-made-by-me pulak,okehh ! hehee^^





2 comments:

miz ruha said...

bleh lah tempah biskut raya nti,,

rAIHan said...

@miz ruha comelnya biskut..