Friday, 20 July 2012

Seminggu Tak Mengupdate ..=(

Yay ! Baru hari ni aku dapat mengupdate belog aku nehh..
semenjak menjejak kaki balek kampus nehh ,,
rindunyaa tak tekira ngan belog aku nehh !! rase macam dah betahun dah lapok dah bedebu dah belog nehh tak di bukak...ngehehee


mane taknya,,hari2 aku busy ada jew keja yg mau di settlekan...sob!sob! rindu aku ngan geng blogger aku...chewahhh ! hehe
ni pon aku gune wireless cable kat bilik blaja di asrama aku..
kesian tak ? kesian tak? hehe..
tapi best jugak dah abis cuti ! aku terase rindu sesangat pulak ngan kampus nehh..
ishh! rindu sangat5 ! 2 bulan tak jejak ! huhuhu


ni nak cerite..time hari mendaftar ari tuhh ingatkan boleh dapat bilik kat tingkat 1 ajew,snang nak pegi kafe kew kelas keww,xde lah nak tercungap2 turun naek tangga ..

tp,malang yg sangat berbau,aku dapat tingkat kedua teratas! tingkat 4 ! before aku mendaki tangga yg banyak macam citer Wishing Stairs tu(penipu ! hihi) sempat jugak aku kire berapa bijik tangga yg aku kene daki tiap ari nak pegi kuliah..
hitung2 gune kalkulator,4 tingkat darap ngan 2,jadi lah 8 kan?
so,tiap ari aku kene daki 8 bijik tangga..
ni kalau aku kawen ngan jutawan dunia nehh,,memang aku dah robohkan bangunan asrama nehh buat baru jadi satu tingkat jew..,,
kalau tak pon aku bina lif untuk aku sowang jeww kat sini...biarlah org tercungap2 turun naek tangga sampai kena hantaa gi hospital kena pam oxigen,tp aku dengan senang hati gune lif siap ade mangga kunci lagi supaya org laen tak leh gune...jahatnya kan ! hehe
yang tak bestnya aku dok tingkat 4 nehh,aku jadi malas nak turun kafe nak makan malam or makan siang segalak tuhh..!
huhh! dah la badan aku dah kurus,,tak pasal2 badan aku jadi susut tinggal tulang jew pas nehh..gehee
tapi takpe lahh kan skarang dah stat puase,,takde lah nak pegi kafe sesangat..lagipon,pas nehh aku balek rumah nak bukak puasa..
dapat la aku ambek kesempatan nak blogswimming puas2 ..
itu pon satu ari jew aku kat umah..
petang ni pulak adew kelas ganti..
lepas kelas ganti baru dapat balek umah..sob!sob!!
aku ingatkan malas nak balek umah hujung minggu ni,
tp memandangkan adek aku yg sekolaa kat UITM kat kuching tu balek,tp xlama,so aku pon bertekad nak balek rumah nak jumpa die..
rindunya !! hehehe..tak sabar aku...,dah berape bulan tak jumpa ngan adek aku yg sorang tu ..
Aku ingatkan nak balek sekejap semalam...lepas abis kelas tengahari tuhh..
tapi memandangkan kitorang ade selebret beday kawan kat Medan Selera @ Mukah sana,
sampai petang,so aku pon xjadi nak balek n terus tunda ari nihh lepas kelas ganti abis..
(ingatkan nak escape kelas ganti..hehehe!L.O.L)
Aku rase rindu pulak nak bersahur dengan mamy aku dekat umah n dorang adek2 aku...='(
Pagi tadi,aku sahor sorang2,,ingatkan nak pegi turun kafe sahor dekat kafe bersama ehermm2,,tp xjadi sebab malas nak turun bawah ..hehe
disebabkan suma roommathz aku non-muslim,so,aku sahor sorang2 lam bilik..
nak tau apa aku makan?? sebungkus kecik roti,secawan milo n makan vitamin ajeww 3 bijik..
hebat tak?? hagaa...
dah la pez day puasa nehh aku dah terkena jangkitan flu dari kengkawan aku 1 bilik...
rasa mencabar pulak puasa pez day nehh..
ape2 pon,,selamat berpuasa jugak untuk kowang ! hehe^^
Wassalam ! ...Peace! n.n

6 comments:

cik yuyu said...

singgah sini... nice to meet u dear..

muhammad asyraf said...

kolej mana ni? cantik plak..

www.kisahsigemok.com

QweensheesZ said...

@muhammad asyrafbukan kolej,ni ar kampus politeknik mukah..huhu

syazana.not.single said...

ololo sian kena pnjat tangga.
selamat berpuasa ya. ;)

QweensheesZ said...

@syazana.not.singleehehee! takpew,excercise kan..huhu^^

Phat said...

selamat berpuasa qween